Hos Gastropoint finder du et bredet udvalgt af konvektionsovne til det professionelle storkøkken. Vores sortiment rummer alle typer af konvektionsovn, lige fra den lille snackovn, til den mere advancerede konvektionsovn. Hos Gastropoint sælger vi primært ovne fra tyske Virtus Group som står bag mærkerne VIRTUS-MASTRO-GIERRA-SOGECO. Tag på opdagelse i vore store sortiment af konvektionsovne, og god fornøjelse.
Når du skal vælge den bedste konvektionsovn, er der flere faktorer, du bør overveje for at sikre, at du får den mest optimale løsning til dit professionelle køkken. En konvektionsovn er en fantastisk investering, da den tilbyder jævn varmefordeling og hurtigere tilberedningstider, hvilket kan forbedre dine madlavningsresultater betydeligt.
En konvektionsovn adskiller sig fra traditionelle ovne ved at bruge en ventilator til at cirkulere varm luft rundt om maden. Dette skaber en mere ensartet temperatur i hele ovnrummet, hvilket resulterer i en jævnere tilberedning. Denne teknologi er ideel til bagning, stegning og tilberedning af flere retter på én gang uden at smagene blandes i madlavningen.
Vores primære leverandør af konvektionsovne er tyske Virtus Group. Tyske Virtus Group står bag de kende brands som VIRTUS-MASTRO-GIERRE-SOGEGO. De 4 forskellige mærker er alle af en høj kvalitet og har alle den basis funktionalitet som der kræves af en konvektionsovn.
VIRTUS. VIRTUS er vores mest advancerede konvektionsovne, og her finder du en konvektionsovn fra øverste hylde. EVOLUTION serien rummer et bredt udvalg af forskellige modeller i en høj kvalitet med mange forskellige funtioner som vil forbedre brugeroplevelsen af din ovn.
Disse ovne kan sammenlignes med ovne som Rational ovne, men med VIRTUS konvektionsovne kan du slippe afsted med en kvalitets konvektionsovn til en langt lavere pris til dit storkøkken.
I VIRTUS sortimentet har vi desuden modeller hvor du kan køre din trolley direkte ind i ovnen som letter arbejdsgangen når du skal fylde din konvektionsovn.
SOGECO: SOGECO tilbyder alle de funktioner og features som du måtte ønske dig til madlavning på højeste niveau. Serien har alle de relevante funktioner, og ovnen har en høj kvalitet og vil holde i mange år i et storkøkken. Denne serie er solgt til storkøkkener over hele Europa, hvor dygtige kokke hver eneste dag tilberede lækre retter fra forskellige verdensdele.
MASTRO. En MASTRO konvektionsovn er en lidt midre advanceret konvektion end VIRTUS sortimentet, men sortimentet af ovne opfylder alle de basale behov i et storkøkken hvor der er brug for at bage og stege diverse fødevare.
I MASTRO sortimentet finder du en konvektionsovn, lige fra den helt enkle betjening, til fuld elektronisk betjening af ovnen. Generelt er der virkelig value for money i dette sortiment, og der er mange penge at spare på en konvektionsovn fra MASTRO.
GIERRE: En konvektionsovn fra GIERRE er ensbetydende med kompakthed. Disse ovne finder typiske anvendelse der hvor pladsen er trang. Fælles for denne serie er, at det er en konvektionsovn minder lidt om den type af ovn som vi anvender i den private husholdning.
På disse ovne er effekten dog kraftigere, og konstruktionen er naturligvis kraftigere, da den anvendes til industri, hvor effektiviteten skal være i top.
En konvektionsovn fra dette sortimentet kan erhverves med elektronisk eller analog betjening (Drejeknapper) hvis man da ønsker en ovn som er nem af betjene.
Forskellige farver af din konvektionsovn fra GIERRE
En konvektionsovn fra dette sortiment kan erhverves i rustfri stål eller i sort elegangt farve
Jævn varmefordeling: Ventilatoren sikrer, at varmen fordeles jævnt, hvilket reducerer risikoen for hotspots og sikrer, at maden tilberedes ensartet, fremfor en ujævn tilberedning.
Hurtigere tilberedning: Den effektive varmefordeling betyder, at maden ofte kan tilberedes hurtigere end i en traditionel ovn.
Energibesparende: Fordi maden tilberedes hurtigere og ved lavere temperaturer, kan konvektionsovne være mere energieffektive end de traditionelle ovne med statisk opvarmning.
Alsidighed: Perfekt til bagning, stegning og tilberedning af flere retter samtidig.
Når du vælger en konvektionsovn, er der flere nøglefaktorer at tage i betragtning:
Størrelse og kapacitet: Overvej, hvor meget plads du har i dit køkken, og hvor meget mad du typisk skal tilbereder.
En større ovn til industri kan være ideel til større restauranter, hvor en mindre ovn kan være perfekt til den lille cafe eller kaffebar, hvor der blot skal varmes nogle lækre crossaints, eller varmes noget brød.
Der findes mange forskellige størrelser af konvektionsovne, men her nedenfor finder du de mest solgte størrelser.
3 stik konvenktionsovne
6 stik konvenktionsovne
7 stik konvenktionsovne
10 stik konvenktionsovne
20 stik konvenktionsovne
Konvektionsovne kan fåes i forskellige størrelser, og for at holde os indenfor fagsproget anvender vi ordet STIK. Stik er et udtryk for hvor mange indstik man kan have i sin ovn. Så eksempelvis har en industriovn med 10 stik en kapacitet på 10 gastrobakker
Nogel konvektionsovne har en kapacitet på GN 2/1, hvilket betyder at du kan have 2 plader i forlængelse af hianden på hver stik.
I en 10 stik konvektionsovn kan man tilberede 20 gastrobakker på samme tid hvis ovnen har en størrelse på GN 2/1.
Funktioner og indstillinger: Kig efter ovne med forskellige tilberedningsindstillinger, såsom grill, bagning og stegning. Nogle modeller tilbyder også smarte funktioner som programmerbare indstillinger og indbyggede programmer.
Nogel af vores konvektionsovne har fra fabrikken programmeret mere end 200 opskrifter som er testet og udarbejdet af kokke over hele Europa.
Her styres selve tilberedningsmåden og temperaturen helt automatisk af ovnens elektroniske styresystem.
Energieffektivitet: Vores ovne er energieffektive, hvilket hjælper med at reducere dine elregninger. Med en konvektionsovn kan man rent faktisk forkorte tilberedningstiden med helt op til 25-30%, sammenlignet med statisk tilberedning.
Pris og budget: Konvektionsovne findes i forskellige prisklasser, så det er vigtigt at finde en model, der passer til dit budget uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Hos Gastropoint sælger vi konvektionsovne som egner sig perfekt til den nystartede forretning som måske ikke har det store budget, og konvektionsovne til den mere etablerede restaurant.
Der finder forskellige typer af betjeninger på en industriovn som du finder her nedenfor.
Analog betjening med drejeknapper
Semi elektronisk betjening
Touchbetjening
En konvektion med analog betjening kan nemt betjenes, og er der eksempelvis skiftende brugere kan denne betjeningsform være en god ide for at forhøje brugeroplevelsen. Her er det primært Temperatur-Program-Timer som skal aktiveres for at aktivere tilberedningen af maden.
Semi elektronisk betjening
På denne type af konvektionsovn finder man både drejeknapper og elektronisk display. Når der drejes på drejeknappen for f.eks temperatur vil det indstillede gradeantal vises i det elektronsike display.
Touchbetjening af en konvektionsovn
En konvektionsovn med touchbetjening er den samme betjening som vi kender fra vores mobiltelefon. Konvektionsovne med touchbetjening indeholder ofte flere funktionelle funktioner som letter madlavningen i dit storkøkken.
I et professionel storkøkken afvender primært 2 typer at gastrobakker eller gastronom bakker. Gastrobakker GN 1/1: Gastrobakker måler 530 x 325 mm, og kan erhverves i forskellige dybder. Gastrobakker kan fåes som perforeret, eller være med helt massiv bund. Vil tilbyder også gastrobakker med forskellige belægninger. Den mest anvendte er rustfrit stål, men også belægninger med silicone kan anbefales ved eksempelvis bagning.
Gastronom 600 x 400: Gastronom 600 x 400 måler 600 x 400 mm, og kan erhverves i forskellige dybder. Gastrobakker kan fåes som perforeret, eller være med helt massiv bund. Vil tilbyder også gastrobakker med forskellige belægninger. Den mest anvendte er rustfrit stål, men også belægninger med silicone kan anbefales ved eksempelvis bagning.
Sikkerheden er vigtig i et storkøkken
Den varme luft i en konvektionsovn kan være varm, og ikke specielt behagelig eller bekvemt at få blæst lige i ansigtet hvilket også kan være farligt hvis temperaturen på den varme luft er over 200C°.
Derfor er en konvektionsovn fra Gastropoint udstyret med en sikkeerhedsafbryder som aktiveres i det øjeblik døren åbnes, og den blæser som er monteret stopper med at sende den varme luft rundt.
De større modeller ovne har desuden en 3 trins håndtag, hvilket betyder at i det øjeblik man drejer det første stykke stopper ovnen, næste drejning på håndtaget gør at ovnen kan åbnes på klem, og 3 drej på håndtaget åbner ovndøren helt.
Dobbelt eller trippel glas på en konvektionsovn
En konvektionsovn fra Gastropoint er udstyret med enten dobbelt eller trippel varmeresistent glas. Denne type af glas bidrager til at der holdes bedre på varmen i en konvektionsovn, men sikre også at man ikke brænder sig ved berøring.
Konstruktion af en konvektionsovn til industri.
For at en konvektionsovn kan fungere optimalt i restauranter skal de være produceret at gode og solide materialer. En konvektionsovn er primært produceret at rustfri stål af bedste kvalitet AISI 304, nogle varmelegmer, og en computer til at styre hele tilberedningsprocessen.
Virtus Group har produceret køkkenudstyr til storkøkkener over hele Europe i mere end 30 år, og har stor erfaring med alt lige fra ovne til konvektion og kombisteamer ovne, stegeplader, samt frituregryder til industri.
En konvektionsovn kan også være udstyret med automatisk vaskeprogram af ovnrummet, hvilket gør ovnen nem at rengøre. Man skal blot aktiverer funktionen og konvektionsovnens ovnrum vil blive rengjort.
NOTE: Konvektionsovne med denne funktion skal have direkte vandtilgang og afløb.
Til mange af vores modeller kan man tilkøbe en stativ hvorpå ovnen kan placeres. Derved får man sin konvektionsovn op i arbejdshøjden og ergonomien forbedres betydeligt. Et understel eller stativ passer specielt til den specifikke ovn.
Stativet har justerbare fødder, så er underlaget en smule skævt er det muligt at justere. Stativet kan desuden være udstyret med integreret indstik til gastrobakker som sikre en nem opbevaring af de bakker som ikke anvendes i ovnen.
Nogle af vores konvektionsovne har dampfunktion som med fordel kan anvendes ved bagning og andre typer at tilberedning. Man må dog ikke sammenligne det med en kombisteamer som kan tilberede ved udelukkende at dampe. Mængden af damp kan varieres i % på ovnens panel.
For at sikre, at din konvektionsovn fungerer optimalt i mange år, er det vigtigt at vedligeholde den korrekt. Rengør ovnen regelmæssigt for at fjerne madrester og fedt, og sørg for, at ventilatoren fungerer korrekt. Følg producentens anvisninger for vedligeholdelse og rengøring for at forlænge ovnens levetid og effektiviteten af din konvektionsovn.
Når du vælger at handle hos Gastropoint kan du forvente en god service, da vi altid står til rådighed for at hjælpe dig på vej med valget af den rigtige konvektionsovn til dit køkken.
Vi kan træffes via telefon 31538800, eller via salg@gastropoint.dk. Vi er her for at hjælpe og rådgive om køb af relevante produkter til storkøkkener, og sidder klar til at betjene dig.
God kundeservic er et ord som rummer mange elementer, for en god oplevelse starter lige fra søgningsfasen til beslutningsfasen, og hos Gastropoint tilstræber vi at tilyde den bedste service før-under og efter købet.