Modningsskabe
Når du skal anskaffe en modningsskab, så har Gastropoint et bredt udvalg af Dry Age modningsskabe.
Men først skal vi lige forklare hvilke egenskaber en modningsskab kan tilbyde.
Begrebet modningsskab stammer fra en teknisk metode til at forarbejde og opbevare kødet på, og denne process højner smagen af kødet samt fordamper mere af kødets væske. Metoden kaldes også ”dry aging”, ”dry age” eller krogmodning med andre ord.
Via vores website giver vi dig et overblik over de muligheder som Gastropoint kan tilbyde af modningsskabe. Vi har både fritstående modeller af Dry Age modningsskabe, samt modeller som kan placeres op ad væggen.
Det meste af det kød, som du finder i dit daglige supermarked, er blevet vådmodnet og bliver herefter vaccumpakket i en plastik emballage.
I stedet for vådmodning kan et modningsskab derimod tilbyde tørmodning. Ved at tørmodne dit kød lader du kødets fordampe vædske fordampe, hvorefter smagen vil blive forstærket. Teknikken bag Dry Aging har den effekt på kødet, at det skrumper, eller med andre ord bliver mindre. Dette skyldes at vandet ledes ud af kødet.
Så når et supermarked udelukkende tilbyder vådmodnet kød, så skyldes det naturligvis at vægten er højere, eftersom vandet vejer, og i køledisken betaler vi jo pr. kg. Så vådmodning er udelukkende til gavn for supermarkederne.
Dry aging er kendt af følgende kvaliteter:
Processen bag tørmodning handler om at lade fersk kød blive modnet. Hver modningsproces afhænger af, hvilket kreatur kødet stammer fra samt, hvor kompakt en udskæring der er tale om. I almindelig tale betyder det, at dry aging for hvert stykke kød er en nøje tilrettelagt modningsproces. Med en individuelt tilrettelagt proces skabes et mere kvalitetsbevidst resultat til den kræsne forbruger
F.eks skal lam modnes over 14 dage, gris over 21 dage og ko over 28 dage.
Skulle du have spørgsmå til anskaffelse af dit næste modningsskab, så sidder vi klar ved telefonen til at betjene dig. 31538800.